Liki jokaisella suomalaisella autojen ja autoilun ystävällä on varmasti jonkinlainen suhde etenkin 1990-luvun lopulla maassamme valtavaa suosiota nauttineisiin F1-kilpailuihin. Suomalaisten kuljettajien upea menestyminen lajissa on varmasti tärkeä tekijä siinä, että laji keikkuu vuodesta toiseen seuratuimpien ja arvostetuimpien urheilulajien listan kärkipään tuntumassa. Suomalaiset eivät suinkaan ole ainut F1-kilpailujen ääreen vuodesta toiseen nauliintuva kansa, sillä kansainvälisellä lajilla on innokkaita faneja lähes kaikkialla maailmalla. Erityisen innokkaasti Formuloita seuraavat suomalaisten lisäksi muun muassa italialaiset ja saksalaiset.

Suosittu ja mainetta niittänyt laji jokaiselle urheilua seuraavalle tuttuine kasvoineen antaa mainostajille loistavan keinon markkinointiin. Maailmanlaajuisesti tunnettu F1-maailmanmestari Kimi Räikkönen toimii Hartwallin Long Drink -juoman mainoskasvona Aasian markkinoilla ja todella moni muukin menestynyt kuski on edesauttanut erinäisten tuotteiden ja yritysten menestystä maailmalla. Formuloiden voima markkinoinnissa ei kuitenkaan rajoitu vain tämän tyyppisiin mainoskampanjoihin: yhdeltäkään F1-kisoja seuranneelta ei taatusti ole jäänyt huomaamatta kilpailijoiden autoissa, ajovarusteissa ja lippalakeissa näkyvä logojen paljous.

Jokainen meistä muistaa varmasti elävästi useita eri yrityksiä ja tuotemerkkejä, joita formulakuskien yltä on voinut bongailla vuosien saatossa. Tämä toimii todisteena siitä, että tämän tyyppinen markkinointi todella toimii – kun logo on nähtävillä, on se myös ihmisten mielissä. Erilaiset logoilla koristetut asusteet ovatkin loistava tapa markkinointiin myös sellaisille tahoille, joiden budjetti ei veny maailmakuulujen urheilutähtien yllä mainostamiseen. Esimerkiksi Axon Profil tarjoaa mainion mahdollisuuden lukuisten erilaisten mainostuotteiden tilaamiseen. Hieno ja tyylikäs, esimerkiksi yrityksen logolla koristettu tuote toimii mainoksena jokaisella käyttökerralla, vaikka sitä ei kantaisikaan koko maailman tuntema urheilija.

Mainostuotteet ovat omiaan osana miltei minkä tahansa yrityksen markkinointia. Moni yritys jakaa logoin varustettua tavaraa ilmaiseksi esimerkiksi liikelahjoina, mutta käytännöllisiä tuotteita voi monissa tapauksissa hyvin myös myydä. Tällöin saatu hyöty on kaksinkertainen: sen lisäksi, että esimerkiksi paita tai lippis tuo suoraan rahaa yritykselle tai vaikkapa urheiluseuralle myynnin yhteydessä, toimii se jokaisella käyttökerralla mainoksena edustamalleen taholle. Näin logo tulee vaivatta tutuksi myös sellaisille ihmisille, jotka eivät siihen välttämättä muuten törmäisi.