Jos maantiellä köröttelisi vastaan maailman ensimmäinen auto tai jokin muu 1800-luvulla valmistettu moottoriajoneuvo, emme ehkä edes tunnistaisi sitä autoksi. Auton tekninen kehitys on ollut niin huikeaa, että on vaikea käsittää, että kaikki lähti liikkeelle noin 16 kilometrin huippunopeudella liikkuvasta kärrystä. Nykyaikaisten autojen turvallisuus ja käyttömukavuus ovat aivan toista luokkaa, ja digitalisaatio avaa jatkuvasti uusia kehitysmahdollisuuksia. Autot ovat jo nyt täynnä monimutkaista tietotekniikkaa, ja uusia teknologisia innovaatioita syntyy koko ajan.

Nykyään automatkat ovat viihtyisiä

Vielä 1990-luvulla pitkät automatkat olivat monille lapsiperheille silkkaa piinaa, sillä kyydissä istuville lapsille ei ollut tarjolla juuri muuta huvia kuin vastaantulevien autojen tarkkaileminen. Punaisia ja vihreitä autoja bongailtiin innolla, mutta aivan liian pian takapenkillä kyseltiin, kestääkö matka vielä kauan. Nykyään kaikki on toisin, sillä internetin ansiosta lapset viihtyvät autossa vallan mainiosti, jos saavat katsella esimerkiksi elokuvaa. Aikuiset matkustajat voivat viihdyttää itseään pelaamalla kasinopelejä netissä. Kokeile tätä täällä, ja saatat rikastua seuraavalla automatkallasi!

Autojen tulevaisuus

Millaiselta autojen lähitulevaisuus näyttää? Vaikuttaa todennäköiseltä, että uusista autoista tulee entistä ympäristöystävällisempiä ja itseohjautuvampia. Autokannan uudistaminen on välttämätöntä, koska vanhat autot saastuttavat eniten. Yhä useampi uusi auto tulee kulkemaan jollain muulla kuin bensiinillä, ja sähkö- ja hybridiautoja on jo paljon liikenteessä. Täysin itsestään ohjautuvia autoja sen sijaan saadaan vielä odottaa, mutta kehitystyö on täydessä vauhdissa. Jo nyt modernit autot ovat varsin älykkäitä, ja liikenteen sujuvuus tulee paranemaan, kun autot oppivat kommunikoimaan keskenään.