Maailmanmestaruustasolla moottoriurheilulajeista rallilla on pisimmät perinteet Suomessa. Suomalaisten nousu ralliautoilun kärkeen alkoi 1960-luvulla kun Rauno Aaltonen (s. 1938) voitti rallin EM-sarjan ensimmäisenä suomalaisena vuonna 1965.

1636269-ford-service-saturdayMyös Pauli Toivonen saavutti ralliautoilun EM-mestaruuden vuonna 1968. 1970-luvulla suomalaisia kansainvälisesti menestyneitä ralliautoilijoita alkoi ilmestyä toinen toisensa jälkeen. Maailmalla heitä kutsuttiin nimellä Flying Finn. Osakilpailuvoittojen mukaan laskettaessa rallin mm-sarjan kaikkien aikojen 10 parhaan kuljettaen listalla on peräti viisi suomalaista: Marcus Grönholm, Tommi Mäkinen, Juha Kankkunen, Markku Alen ja Hannu Mikkola. Rallin MM-sarjaa on virallisena FIA:n kilpailuna ajettu vuodesta 1979. Tätä ennen jo Henry Toivonen ja Markku Alen olivat niittäneet suosita rallin MM-kilpailua edeltävässä sarjassa. Suomessa myös järjestetään ralliautoilun kilpa-ajoja, ja niistä suurin on Jyväskylän Suurajot, joka toimii nykyään nimellä Neste Oil Rally. Tämä kilpailu on yksi MM-sarjan osakilpailuista.

Ralli- ja rata-autoilu on ollut Suomessa suosittua jo 1950-luvulta lähtien. Yksi suosittu vuosittainen tapahtuma oli pitkään Helsingissä järjestettävät Eläintarhan ajot. Näitä järjestettiin vuosien 1932 ja 1963 välisenä aikana, ja ne osaltaan toivat autourheilua näkyvämmäksi Suomessa.

Jonkin verran ralliautoilussa ja moottoripyöräilyssä saatua maailmanmenestystä myöhemmin nousivat suomalaiset kuljettajat myös kärkisijoille ”autourheilun kuninkuuslajissa” eli Formula 1:ssä. Ensimmäisenä suomalaisena Keke Rosberg voitti lajin maailmanmestaruuden vuonna 1982. Sen jälkeen menestyneitä kuljettajia ovat olleet mm. J.J. Lehto, Mika Häkkinen (kaksinkertainen maailmanmestari), Mika Salo, Kimi Räikkönen (maailmanmestari 2007), sekä uusimpina niminä Valtteri Bottas ja Nico Rosberg. Rosbergilla on Saksan ja Suomen kaksoiskansalaisuus.